Petrokimia Gresik Mbagekno 8600 Brongkosan Sembako Nak Warga Kanan kirine Pabrik

#

Petrokimia Gresik mbagekno 8.600 brongkosan sembako ajiné Rp700 yuta nak warga wolung désa/kelurahan kanan kirine perusahaan, Rebo (20/4).

Namung, sing nampa bantuan kudu ngumpulno sampah plastik nak omahe kanggo diijolno brongkosan iku.

Bos se Petrokimia Gresik, Dwi Satriyo Annurogo mari masrahno brongkosan nak Balai Desa Roomo nerangno, Mbagi brongkosan iki ujud pengetan Hari Bumi sing saben tanggal 22 April saben taun.

“acarane iki, ora mung menehi bantuan sembako gratis, nanging uga ngajak masyarakat supaya wicaksana ngatur sampah plastik, supaya masyarakat isok ngrasakake keuntungan tikel loro,” ujare Dwi Satriyo.

Karo program iki, wong seng nerimo brongkosan kudu ngijolno limang botol plastik kanggo saben paket panganan.  Sampah plastik sing diklumpukake banjur dikelola dening Bank Sampah sing dipupuk dening Petrokimia Gresik ing saben wilayah.

Dwi Satriyo ngokongno, prestasi Propernas Emas Petrokimia Gresik ing pungkasan taun kapengker dadi motivasine  kanggo perusahaan  terus ningkatno pakeme program ing bidang lingkungan.   program Tukar Sampah Plastik diganti Pangan Dasar Gratis iku salah siji implementasine.

“Mekaten menika tumindak ingkang sepele, nanging mugi-mugi program menika saged nggugah semangat masyarakat kangge njagi lingkungan kanthi boten mbuang sampah sembarangan lan nindakaken 3R inggih menika Reuse (reuse), Reduce (reduce), saha Recycle (recycle) sampah ingkang taksih saged dipunmanfaataken. .” ujare Dwi Satriyo.

Dene saben paket sembako sing diedum isine beras 3 kg, minyak goreng 1 liter lan mie instan 5 bungkus.  Bantuan kasebut disalurake marang warga Ngipik (495 paket), Sukorame (925 paket), Karangturi (930 paket), Karangpoh (875 paket), Tlogopojok (1.500 paket), Kroman (875 paket), Lumpur (1.500 paket) lan Desa Roomo ( 1.500 paket).

Ing papan kasebut, Kepala Desa Roomo Rusdiyanto ngapresiasi keprihatinan Petrokimia Gresik marang masyarakat lan lingkungan ing Desa Roomo.  Kandhane, Program Tukar Sampah Plastik karo Pangan Dasar Gratis iki jumbuh karo program pengelolaan sampah sing ditindakake Pemkab Gresik.

“Muga-muga bantuan iki bisa nuwuhake semangat kanggo peduli marang lingkungan.  Amarga pengelolaan sampah sing bener kudu diwiwiti saka ruang lingkup kulawarga,” ujare.

Nalika ditemoni dhewe-dhewe, salah sijine penerima manfaat, Musidah ngakoni yen dheweke luwih semangat ngolah sampah plastik sawise melu program iki.  Miturut dheweke, saliyane kanggo njaga lingkungan, keuntungan ekonomi sing dipikolehi kanthi ngatur sampah kanthi bener uga cukup gedhe.

“Muga-muga program iki bisa terus saben taun.  Supaya kita lan kulawarga liyane luwih semangat kanggo peduli lingkungan,” ujare Musidah.

Sadurungé Ramadhan taun iki, Petrokimia Gresik wis nyaluraké bantuan aji Rp 612 yuta kanggo 85 masjid lan mushola, uga 50 pondok pesantren lan panti asuhan ing sakiwa tengené perusahaan.  Salajengipun, lumantar Unit Pengumpul Zakat (UPZ) Badan Amil Zakat Nasional (Baznas) Petrokimia Gresik ugi sampun mbagi bantuan dhateng 1.486 mustahik ing sakiwa tengenipun perusahaan ingkang reginipun Rp 278,35 yuta.

Pungkasan, Dwi Satriyo negesake yen Petrokimia Gresik minangka anggota holding Pupuk Indonesia nduweni komitmen kanggo terus berkembang lan berkembang bebarengan karo masyarakat liwat macem-macem program pemberdayaan lan amal.

“Kemajuan perusahaan kudu dibarengi karo peningkatan kapasitas lan kesejahteraan masyarakat sekitar.  Komitmen kasebut bakal terus kita tambahake lan diwujudake liwat macem-macem program, utamane sadurunge dina ulang tahun perusahaan sing kaping 50 taun iki,” pungkase Dwi Satriyo. (Tik)

About Editor02

Check Also

Warga Gresik Minta PT Freeport Indonesia Perluas Wilayah Ring 1

# Forum Kota (Forkot) menilai kebijakan PT Freeport Indonesia menetapkan sembilan desa di dua kecamatan …

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.